top of page

Φωτιές σε Β.Ι.Π.Ε. και Φλάμπουρα

Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 μετά την εκδήλωση μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της ΒΙΠΕ Πρέβεζας και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη φωτιά στο δημοτικό διαμέρισμα Νέας Σαμψούντας , ειδοποιεί τε η ΛΕΚ από το κέντρο της Π.Υ. Πρέβεζας να συνδράμει με το πυροσβεστικό της όχημα στην πυρκαγιά της ΒΙΠΕ.
Κατά την μετάβαση της ομάδας της ΕΔΟΠΑ προς την ΒΙΠΕ , δίδονται νέες οδηγίες από το κέντρο της Π.Υ. Πρέβεζας προς την ομάδα για μετάβαση στην περιοχή Φλάμπουρα , όπου έχει εκδηλωθεί και νέα εστία φωτιάς.
Η ΕΔΟΠΑ μεταβαίνει στα φλάμπουρα όπου με ένα όχημα της ΠΥ Φιλιππιάδας και κατοίκους οι οποίοι βοηθούσαν με ότι μέσα διέθεταν προσπαθούν να περιορίζουν την εστία ... Λόγω της υφισταμένης κατάσταση ζητείτε η βοήθεια των αεροσκαφών που βρίσκονται στην πυρκαγιά της ΒΙΠΕ ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της φωτιάς προς την κατεύθυνση ενός βενζινάδικου που βρίσκονταν κοντά στην φωτιά δίπλα σε εκτάσεις με καλαμπόκια.
Με την βοήθεια των αεροσκαφών και με την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων η φωτιά περιορίστηκε και μετά από 3 ώρες βρισκόταν υπό έλεγχο.
Αφού αντιμετωπίστηκαν οι εστίες των πυρκαγιών η ΛΕΚ έλαβε εντολή να αποχωρήσει από το σημείο και να παραμείνει σε επιφυλακή για όλη την διάρκεια της νύχτας.

Φωτιές σε Β.Ι.Π.Ε. και Φλάμπουρα
Φωτιές σε Β.Ι.Π.Ε. και Φλάμπουρα
Φωτιές σε Β.Ι.Π.Ε. και Φλάμπουρα
bottom of page