top of page

Σεισμός 6,4 R στην Λευκάδα

Την Πέμπτη 14 Αυγούστου 2003 μετά την εκδήλωση σεισμού στο θαλάσσιο χώρο της περιοχής του Ιονίου, μεγέθους 6,4 R ο επικεφαλής της ΕΔΟΠΑ θέτει την ομάδα σε επιφυλακή και επικοινωνεί με τον Διευθυντή ΠΣΕΑ της Ν.Α. Πρέβεζας και θέτει την ομάδα στην διάθεση του. Ο υποδιοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας ενημερώνει τον επικεφαλής για την κατάσταση που επικρατεί στην Λευκάδα. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει τον πρόεδρο της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας για την άμεση ετοιμότητα της ΕΔΟΠΑ. Στις 10.30 ο επικεφαλής της ΕΔΟΠΑ επικοινωνεί με την υπεύθυνη της ΓΓΠΠ η οποία ανακοινώνει την συμμετοχή της ΕΔΟΠΑ κατόπιν συνεννοήσεως με τον Διευθυντή ΠΣΕΑ Λευκάδας . Στις 11.00 δεκαμελής ομάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα στα γραφεία της ΛΕΚ για αναχώρηση για την Λευκάδα.
Ο επικεφαλής της ΕΔΟΠΑ επικοινωνεί με τον δντη ΠΣΕΑ Λευκάδας ο οποίος του ανακοινώνει την συμμετοχή του στο ΣΝΟ και την αναμονή όποιας απόφασης παρθεί από το κυβερνητικό κλιμάκιο. Στις 14.05 η υπεύθυνη της ΓΓΠΠ επικοινωνεί με τον επικεφαλής και του αναφέρει ότι με εντολή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας καμία εθελοντική οργάνωση δεν θα επιχειρήσει στην Λευκάδα .
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ
Στις 19.50 γίνεται νέα επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με τον πρόεδρο της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας και του ζητάτε η εκ νέου βοήθεια της ΕΔΟΠΑ στην δημιουργία του καταυλισμού στην πόλη της Λευκάδας με εντολή του Γενικού Γραμματέα.
Στις 20.00 μετά την ενημέρωση του από τον πρόεδρο της ΛΕΚ, ο επικεφαλής της ΕΔΟΠΑ Βασίλειος Ράπτης επικοινωνεί με το Κέντρο επιχειρήσεων της Γ.Γ.Π.Π. για περισσότερες πληροφορίες. Στις 20.40 επταμελής ομάδα της ΕΔΟΠΑ βρίσκεται στα γραφεία της και επικοινωνεί με τον Δντη ΠΣΕΑ Λευκάδας για τον τόπο συνάντησης, ο οποίος ορίζεται το Δημαρχείο Λευκάδας. Στις 21.10 η ομάδα της ΕΔΟΠΑ βρίσκεται στο δημαρχείο Λευκάδας απ’ όπου με εντολή του Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Τσακλίδη μεταβαίνει στο δημοτικό στάδιο Λευκάδας όπου θα προβεί στο στήσιμο σκηνών.
Η ΕΔΟΠΑ χωρίζεται σε δύο ομάδες όπου η μία παραμένει στο χώρο του γηπέδου με κλιμάκιο του Ερυθρού σταυρού και παρουσία τμήματος σμηνιτών της αεροπορίας και η άλλη μεταβαίνει στο χώρο του parking μετά από απαίτηση του Δημάρχου Λευκάδας για στήσιμο σκηνών στον εκεί χώρο με υπαλλήλους του Δήμου.
Ώρα 01.45 ο επικεφαλής της ΕΔΟΠΑ αναφέρει στον Δντη ΠΣΕΑ Λευκάδας το στήσιμο όλων των διαθέσιμων σκηνών . Ο Νομάρχης Λευκάδας ανακοινώνει την αποδέσμευση της ΕΔΟΠΑ και την επιστροφή της στην έδρα της.

Σεισμός 6,4 R στην Λευκάδα
Σεισμός 6,4 R στην Λευκάδα
Σεισμός 6,4 R στην Λευκάδα
bottom of page