top of page
Ομάδα Δασοπροστασίας Δασοπυρόσβεσης - Ο.Δ.Δ.

Ομάδα Δασοπροστασίας Δασοπυρόσβεσης - Ο.Δ.Δ.

Η Ομάδα Δασοπροστασίας-Δασοπυρόσβεσης ( Ο.Δ.Δ.) αποτελεί ομάδα-τμήμα της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών ΕΔΟΠΑ της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας βάσει του άρθ. 2 του καταστατικού της ΛΕΚ και του άρθρου 7 του Εσωτερικού Κανονισμού της ΕΔΟΠΑ .
Σκοπός της Ομάδας Δασοπροστασίας – Δασοπυρόσβεσης ( Ο.Δ.Δ.) είναι :
α/ Να συμμετέχει στην προστασία του περιβάλλοντος σε θέματα πυρκαγιών, να συμμετέχει στην Δασοπροστασία της Περιφέρειας ή του Δήμου , να επανδρώνει τα πυροφυλάκια που διαθέτει η οργάνωση και να διενεργεί περίπολα Δασοπροστασίας
β/ Να ενεργοποιεί την Ομάδα Δασοπυρόσβεσης για επέμβαση εφόσον της ζητηθεί σε περιστατικά πυρκαγιάς
γ/ Να συμμετέχει σε περιπτώσεις εκκένωσης περιοχών που βρίσκονται σε κίνδυνο από μεγάλα γεγονότα πυρκαγιών.
Οφείλει να έχει άρτια εκπαιδευμένα μέλη, που θα επεμβαίνουν με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος , και για τις οποιοσδήποτε επεμβατικές ανάγκες της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ στο αντικείμενο αυτό.
Την διοίκηση της Ομάδας Δασοπροστασίας – Δασοπυρόσβεσης την αναλαμβάνει Ομαδάρχης που προτείνει ο Επικεφαλής της ΕΔΟΠΑ. Ο Ομαδάρχης ουσιαστικά είναι ο βοηθός ΕΔΟΠΑ για την συγκεκριμένη Ομάδα και αναφέρετε στον επικεφαλή της ΕΔΟΠΑ για οποιαδήποτε θέμα.Ο Ομαδάρχης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του κατόπιν σχετικού πρακτικού που συντάσσεται από τον επικεφαλή της ΕΔΟΠΑ και το Δ.Σ. της ΛΕΚ.

bottom of page