top of page
Ομάδα Α΄ Βοηθειών

Ομάδα Α΄ Βοηθειών

Η Ομάδα Α' Βοηθειών ( Ο.Α.Β.) αποτελεί ομάδα-τμήμα της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών ΕΔΟΠΑ της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας βάσει του άρθ. 2 του καταστατικού της ΛΕΚ και του άρθρου 7 του Εσωτερικού Κανονισμού της ΕΔΟΠΑ . Σήμα της Ομάδα Α' Βοηθειών είναι το στρογγυλό σήμα της ΕΔΟΠΑ με τον φαρμακευτικό σταυρό σε κόκκινο χρώμα και ένα άσπρο φίδι μέσα και τις λέξεις FIRST RESPONDER (ΠΡΩΤΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ)
Σκοπός της Ομάδας Α΄ Βοηθειών - Ο.Α.Β. είναι να συμμετέχει και να συνδράμει σε περιστατικά που έχουν να κάνουν με παροχή πρώτων βοηθειών σε οποιοδήποτε πεδίο και δραστηριότητα . Συνδράμει το Τμήμα Εκπαίδευσης με την πιστοποίηση των μελών και πολιτών και γενικά την εκπαίδευση πολιτών σε πρώτες βοήθειες.
Οφείλει να έχει άρτια εκπαιδευμένα και πιστοποιημένα μέλη, που θα επεμβαίνουν με σκοπό την π[αροχή πρώτων βοηθειών στους παθόντες και όταν κριθεί ανάγκη. Μετέχει δε σε οποιαδήποτε δράση προβάλει την οργάνωση και χρειάζονται οι εξειδικευμένες γνώσεις των μελών της και πάντα με την σύμφωνη γνώμη προέδρου της ΛΕΚ και του Δ.Σ.
Την διοίκηση της Σκοπός της Ομάδας Α΄ Βοηθειών - Ο.Α.Β. την αναλαμβάνει Ομαδάρχης που προτείνει ο Επικεφαλής της ΕΔΟΠΑ. Ο Ομαδάρχης ουσιαστικά είναι ο βοηθός ΕΔΟΠΑ για την συγκεκριμένη Ομάδα και αναφέρετε στον επικεφαλή της ΕΔΟΠΑ για οποιαδήποτε θέμα. Ο Ομαδάρχης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του κατόπιν σχετικού πρακτικού που συντάσσεται από τον επικεφαλής της ΕΔΟΠΑ και το Δ.Σ. της ΛΕΚ.

bottom of page