top of page

Χαιρετισμός Πρόεδρου Λ.Ε.Κ. στην Βράβευση των εθελοντών

Σας καλωσορίζουμε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Επιχειρήσεων & Συντονισμού της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου, το οποίο φτιάχτηκε με μεγάλη προσπάθεια , μεράκι και εθελοντική εργασία των μελών της Λέσχης , αλλά και την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου. Μια περιφέρεια που έμπρακτα στέκεται αρωγός στην προσπάθεια που κάνουν οι εθελοντές της Λ.Ε.Κ.  …και είμαστε περήφανοι γι αυτό.

ΣΗΜΕΡΑ
Έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να διοργανώνεται μια εκδήλωση τιμής , με αφορμή ένα σημαντικό γεγονός που σημάδεψε την χώρα μας , τον Σεπτέμβριο του 2023
Κάνοντας μια χρονική αναδρομή στο γεγονός, στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 παρουσιάστηκαν φαινόμενα έντονων βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας… με συνέπεια ολόκληρη η περιοχή, πόλεις , χωριά και εγκαταστάσεις να βρεθούν σε εκτεταμένο πλημμυρικό φαινόμενο βάζοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.
Η Λ.Ε.Κ., διαθέτοντας πιστοποιημένους εθελοντές, εξειδικευμένη Ομάδα Διάσωσης Ορμητικών νερών και κατάλληλο εξοπλισμό, έθεσε από την πρώτη στιγμή τις υπηρεσίες της στην διάθεση της Πολιτικής Προστασίας , ενώ βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου κο Μαυρογιώργο. 

Η ενεργοποίηση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ και γι’ αυτό το γεγονός  ( Μην ξεχνάμε ότι μέλη της Λ.Ε.Κ.  αλλά και της Ομοσπονδίας επέστρεψαν από την πυρκαγιά στην Δαδιά Έβρου στις 4 Σεπτεμβρίου 2023) 
Δημιούργησε μια μεγάλη οργανωμένη αποστολή εθελοντικών οργανώσεων  προς την περιοχή του  Νομού Τρικάλων.
Κατόπιν συνεννοήσεων και απαραίτητων εγκρίσεων , η αποστολή της Λ.Ε.Κ. αλλά και των άλλων εθελοντικών οργανώσεων αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου 2023.
Η Λ.Ε.Κ.  κάνοντας αγώνα δρόμου για να φύγει όσο γίνεται πιο γρήγορα , αναχώρησε το πρωί της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου , με εξοπλισμό για έρευνα σε πλημμύρες και ειδικότερα μια μεγάλη βάρκα  και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται , καθώς και αντλίες υδάτων.
Η μεταφορά του εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε με την στήριξη και βοήθεια του Προϊσταμένου της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου κου Μαυρογιώργου, ο οποίος παραχώρησε όχημα 4Χ4 της Υπηρεσίας του για την μεταφορά εξοπλισμού.
Κατά την έλευση στα Τρίκαλα η Λ.Ε.Κ. αναφέρεται στην Π.Υ. Τρικάλων και με εντολή του Πυραγού Αθανάσιου Καραδημήτρη, μεταβαίνει στο χωριό Μεγάλα Καλύβια για τον απεγκλωβισμό ατόμων από τα πλημμυρισμένα σπίτια
Η επιχείρηση σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και τις Τοπικές Αρχές διήρκεσε μέχρι αργά το βράδυ , όπου και πραγματοποιήθηκαν 24 απεγκλωβισμοί ατόμων , με ιδιαίτερη στιγμή των απεγκλωβισμό μιας κατάκοιτης ηλικιωμένης με φορείο
Στην συνέχεια και με την έλευση των άλλων εθελοντικών οργανώσεων της Ομοσπονδίας αργά το βράδυ της Παρασκευής , ξεκίνησε μια γιγαντιαία επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων μέχρι την Δευτέρα το πρωί – με απεγκλωβισμούς ανθρώπων , Ζώων και αντλήσεις Υδάτων
Στην περιοχή των Τρικάλων επιχείρησαν συνολικά 12 Ομάδες με 15 οχήματα, 46 εθελοντές , 40 αντλίες υδάτων και 4 σωστικές λέμβους.
Συνολικά η αποστολή , στην οποία με εντολή του Προέδρου της Ομοσπονδίας είχα την τιμή να είμαι επικεφαλής , πραγματοποίησε 120 διασώσεις ατόμων , 83 αιγοπροβάτων και 5 σκύλων και πάνω από 90 αντλήσεις υδάτων.
Δεν θα επικεντρωθώ στο επιχειρησιακό κομμάτι , αυτοί που ήταν παρών το γνωρίζουν και δεν θα ήθελα να κουράσω, επιτρέψτε μου όμως να αναφερθώ στις σχέσεις που δημιουργήθηκαν εξαιτίας  αυτού του γεγονότος.
ΑΡΧΙΚΑ: Στους υπέροχους Αξιωματικούς και προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Τρικάλων και ιδιαίτερα στον Διοικητή τους Πύραρχο Ευάγγελο Τσιορλίδα και στον Πυραγό Αθανάσιο Καραδημήτρη , που έχουμε την τιμή να βρίσκονται κοντά μας.
Το επίπεδο  συνεργασίας των εθελοντών και του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος Τρικάλων ήταν σε υψηλό βαθμό αποδεικνύοντας ότι η συνεργασία φέρνει Θετικό αποτέλεσμα. Για όσες φορές χρειάστηκε η αποστολή εθελοντών στα Τρίκαλα , η συγκεκριμένη Υπηρεσία μας άφησε άριστες εντυπώσεις και είναι ιδιαίτερη τιμή που συνεργαστήκαμε μαζί τους.

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ στους κατοίκους των Μεγάλων Καλυβίων για την σχέση που αναπτύξαμε μαζί τους και στις επόμενες αποστολές που πραγματοποιήσαμε μας υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θέρμη 

ΤΕΛΟΣ στις αδελφικές σχέσεις που αποκτήσαμε με τα μέλη της Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα με αφορμή την παρουσία τους σήμερα στην Πρέβεζας, τους εθελοντές του Βύρωνα, με τους οποίους συνεχίσαμε την συνεργασία των Δερβενοχωρίων , της Δαδιάς και επιχειρήσαμε μαζί στα Μεγάλα Καλύβια το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου , και με τα μέλη του ΣΕΔΙΠ Αχαίας , αλλά και της ΟΑΚ Μεσσηνίας , οι οποίοι συμμετείχαν στον απεγκλωβισμό ζώων την επόμενη μέρα, Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου  στην Ζηλευτή Τρικάλων

ΚΥΡΙΕΣ και ΚΥΡΙΟΙ
Η Λ.Ε.Κ. έχοντας δημιουργήσει ένα σύστημα οργάνωσης και ποιότητας , το οποίο στηρίζεται στον Εσωτερικό Κανονισμό της . βρίσκεται στην ευχάριστη θέση με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου , να ενεργοποιήσει το άρθρο 6 του Εσωτερικού Κανονισμού   11Β-9 «ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ - ΕΠΑΙΝΩΝ & ΒΑΘΜΩΝ»  και να προβεί στην σημερινή Τιμητική Εκδήλωση και την Απονομή Τιμητικών Διακρίσεων προς τα μέλη που αποδεδειγμένα επιχείρησαν για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Καθώς επίσης και στην απονομή Τιμητικών Ευχαριστηρίων σε κείνους , που από την δική στους πλαυρά συνέδραμαν στην ολοκλήρωση της επιχείρησης
Κυρίες και Κύριου
 
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ , Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ !  
ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  σε όλους εκείνους που μας υποστηρίζουν , τους  ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΜΑΣ, αλλά ιδιαίτερα σε όλα τα μέλη που πλαισιώνουν την Ομάδα.

Για μας


« ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ…
              ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!»


Σας Ευχαριστώ!!

timitiki_ekdilosi 2023
bottom of page