Εκδηλώσεις

Η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της υποστηρίζει εκδηλώσεις που προάγουν την κοινωνική προσφορά μέσω του αθλητισμού και του εθελοντισμού, καθώς και την προάσπιση θεμελιωδών αξιών της κοινωνίας μας. 

Εκπαιδεύσεις

Καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής του Αγίου Σπυρίδωνα στην τοποθεσία Βαθύ Πρέβεζας πραγματοποίησε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Πρέβεζας. Η δράση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνει τόσο η ΛΕΚ, όσο και το Λιμεναρχείο Πρέβεζας για την προστασία του περιβάλλοντος και δη του θαλασσίου. Ο καθαρισμός στην συγκεκριμένη περιοχή έγινε πρώτη φορά και ανασύρθηκαν από την θάλασσα λάστιχα, κουτιά , παλιά δίχτυα, πλαστικές κλούβες και άλλα σκουπίδια τα οποία γέμισαν ένα φορτηγό αυτοκίνητο του Δήμου Πρέβεζας.

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νομού Πρέβεζας την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην θαλάσσια περιοχή του Καναλίου Πρέβεζας. Η κοπή πραγματοποιήθηκε υποβρυχίως από μέλη της Ομάδας Υγρού Στοιχείου της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών της ΛΕΚ .Μετά την υποβρύχια κοπή της πίτας , πραγματοποιήθηκε και κοπή για τα μέλη της ΛΕΚ και τους φίλους της στο καφέ ΑΜΜΟΣ ,όπου τυχεροί της κοπής ήταν για την υποβρύχια ο ομαδάρχης της Ομάδας Υγρού Στοιχείου της ΛΕΚ , κος Διγώνης Νικόλαος ενώ το δεύτερο φλουρί έπεσε σε εργαζόμενο του καφέ. 

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας συνεχίζοντας την παράδοση χρόνων , συνέδραμε στην διοργάνωση του κολυμβητικού διάπλου Άκτιο - Πρέβεζα και στο κολυμβητικό αγώνα μικτών κολυμβητών , οι οποίοι διοργανώθηκαν στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Εν Νικοπόλει Άκτια 2019".  Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 το πρωί και πριν την διεξαγωγή του Διάπλου από την μύτη ΑΚΤΙΟΥ (Φάρος) στο Δημαρχείο η ΛΕΚ οριοθέτησε τον κολυμβητικό στίβο με σημαδούρα και με σκάφη και κανό οριοθέτησε τον αγώνα γiα την καλύτερη ασφάλεια των κολυμβητών.

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν.Πρέβεζας τιμήθηκε από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας ,στα πλαίσια του φιλανθρωπικού αγώνα μπάσκετ  εις μνήμη του αδικοχαμένου Ηλία Καλαιντζή, για τις ενέργειες και την συμμετοχή της στις έρευνες στο όρος Τύμφη. Μαζί τιμήθηκες η 5η ΕΜΑΚ και ο κος Γιάννης Σταθόπουλος..Στον αγώνα συμμετείχαν οι βετεράνοι του Ολυμπιακού, ομάδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας και ομάδα φίλοι του Ηλία.... 

Μεταφορά Αγίου Φωτός στην Πρέβεζα

Ύψιστη , Τιμή και Ευλογία για την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νομού Πρέβεζας, η επιλογή της, από την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως & Πρεβέζης , να μεταφέρει το ΑΓΙΟ ΦΩΣ από τα Ιωάννινα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στην Πρέβεζα. Η ΛΕΚ ανέλαβε να παραλάβει το Άγιο Φως από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.Αν και η ΛΕΚ αντιμετώπισε δυσκολίες λόγω μεγάλης καθυστέρησης της πτήσης από Ιεροσόλυμα στην Αθήνα (Ελευσίνα) και από το Ελ. Βενιζέλος με την έκτακτη πτήση στα Ιωάννινα ( ώρα άφιξης πτήσης AEGEAN 22:29 ) , κατάφερε να παραδώσει ο πρόεδρος της ΛΕΚ Βασίλειος Ράπτης το ΑΓΙΟ ΦΩΣ στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως & Πρεβέζης στην 23:40 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους 

Ανάβαση στο χιονισμένο Ζάλογγο , πραγματοποίησαν μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας , το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019. Η πεζοπορεία ξεκίνησε από το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία και μέσα από το χιονισμένο τοπίο και το δάσος του Ζαλόγου , κατέληξε στο μνημείο του Ζαλόγγου , όπου τα μέλη αντίκρυσαν ένα πανέμορφο, μοναδικό και χιονισμένο Ζάλογγο..

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν, οι προβλεπόμενες - από το καταστατικό της Μη Κυβερνητικής – Εθελοντικής Οργάνωσης ΛΕΣΧΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ -αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της. 

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας  πραγματοποίησε πορεία ανάβαση στο κάστρο Κιάφας στο Σούλι. Η πορεία ξεκίνησε από την σκάλα Τσαβέλαινας, ακολουθώντας το μονοπάτι δίπλα στον ποταμό Αχέρωντα, περνώντας από την γέφυρα Ντάλα, και ανάβαση στο μονοπάτι με τελικό προσδιορισμό τη Σαμονίβα και το κάστρο Κιάφας. Μετά από ολιγόλεπτη παραμονή στο κάστρο ακολούθησε η επιστροφή στη σκάλα Τσαβέλαινας.. 

Κατόπιν αιτήματος του διοργανωτή Δήμου Αρταίων η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας συμμετείχε με τετραμελή ομάδα στον 14ο Κολυμβητικό Διάπλου Αμβρακικού και στο 1ο Koronisia Sprint Triathlo, που διοργανώθηκε στην Κορωνησία Άρτας την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018.Η ΛΕΚ ΕΔΟΠΑ συνεργάστηκε με τον Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού οι οποίοι με φουσκωτό σκάφος ανέλαβαν την ασφάλεια των κολυμβητών ενώ μέλη της ΛΕΚ συνέδραμαν στον τερματισμό του Διάπλου και στο αγώνα Τριάθλου.

Τηρώντας την παράδοση η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας συμμετείχε με μέλη της στην περιφορά του επιτάφιου στο κοιμητήριο Πρέβεζας , στην προσπάθεια της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως & Πρεβέζης για την αναβίωση εθίμου που προυπήρχε στην Πρέβεζα από τα παλαιά χρόνια., παρουσία ιερέων και πλήθους πιστών. Είναι η ιδιαίτερη ευλογία για την ΛΕΚ η συμμετοχή της στην περιφορά του Επιταφίου, κατόπιν της προσκλήσεως της Ιεράς Μητροπόλης ....

1 / 4

Please reload

Επικοινωνία

Λεωφ. Ιωαννίνων 210,

Όπισθεν Μουσικού Σχολείου
Πρέβεζα, Ήπειρος 48 100

Τηλ: 6986711044

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρεωτική αναγραφή της πηγής αλλιώς θα έχει τις προβλεπόμενες κυρώσεις

© 1997-2020  Hellenic Rescuecommando of Preveza -All Rights Reserved