top of page

Απολογισμός Διοικητικού Συμβουλίου

Καλησπέρα
Αφού σας καλωσορίσω στην Γενική μας συνέλευση και σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας , θα ήθελα να σας ενημερώσω για τον απολογισμό του επερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας. Το διοικητικό συμβούλιο ενήργησε και λειτούργησε με γνώμονα το συμφέρον της Λέσχης και την όσο δυνατόν καλύτερη λειτουργία της οργάνωσης, βάσει κανόνων και κριτηρίων που θεσπίστηκαν στην περίοδο αυτή, αν και από την προηγούμενη εκλογική διαδικασία έχουν αλλάξει τόσα πολλά και σε επίπεδο προσωπικό όλων μας με απώλειες, αλλά και σε εθνικό με πρωτόγνωρες καταστάσεις που δεν είχαμε ποτέ σκεφτεί ότι θα συμβούν. Έτσι ενώ ξεκινήσαμε δυναμικά με παρουσία σε εκδηλώσεις και εκπαιδεύσεις, η έλευση της πανδημίας μας ανάγκασε να λειτουργήσουμε μπροστά σε μία οθόνη, να περιορίσουμε τις επαφές μας και να λειτουργήσουμε με συγκεκριμένο προσωπικό ασφαλείας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμη και τώρα που προσπαθούμε να βρούμε τα βήματα μας, λειτουργούμε βάσει κανόνων από την Πολιτική Προστασία. Έτσι λοιπόν τον Νοέμβριο του 2018 ξεκίνησε προσπάθεια εκπαίδευσης μελών νέων και παλιών με την διοργάνωση Σχολείου διάσωσης το οποίο ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο που 2019. Τον Φεβρουάριο 2019 συμμετείχαμε στον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους με παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ τον ίδιο μήνα διοργανώσαμε την Ημερίδα Διαχείρισης Μαζικών Καταστροφών σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, το ΙΓΜΕ Πρέβεζας , την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας και την 5η ΕΜΑΚ.Στην ημερίδα συμμετείχαν οι τοπικές αρχές και σώματα ασφαλείας και εκπρόσωποι από εθελοντικές ομάδες της Ηπείρου. Στις 13 Απριλίου 2019 συμμετείχαμε σε ένα δυσάρεστο γεγονός που αφορούσε και μας, με την αναζήτηση και δυστυχώς την τραγική κατάληξη του φίλου μας Ηλία Καλαιτζή στην περιοχή της Μονής Στομίου.
Στις 20 Απρίλιου 2019 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του Σχολείου και τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως & Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος, ο Υφυπουργός Εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης κος Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κος Χρήστος Μπαίλης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου , κος Περικλής Βασιλάκης , ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας κος Απόστολος Κουτσούκης ,και παραβρέθηκαν μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Νομού Πρέβεζας και της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Δήμου Πάργας.. Το Πάσχα του 2019 συμμετείχαμε στον επιτάφιο του κοιμητηρίου και του Αγίου Χαραλάμπους ενώ υψίστη ευλογία για μας η μεταφορά του Αγίου Φωτός από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων στις ενορίες της Πρέβεζας. Στις 23 Μαΐου 2019 τα δυσάρεστα συνεχίζονται με την απώλεια του μέλους και φίλου της Λέσχης Νικολάου Λάζου ο οποίος χάθηκε άδικα σε τροχαίο δυστύχημα.
Τον Ιούνιο του 2019 στην ΛΕΚ αποδίδετε τιμητική πλακέτα από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας για την συμμετοχή στις έρευνες για τον αδικοχαμένο Ηλία.
Την ίδια περίοδο ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες του διοικητικού Συμβουλίου για την έκδοση πινακίδων στο πυροσβεστικό STEYR της Λέσχης με χορηγίες. Επίσης έτρεξε μία πιστοποιημένη εκπαίδευση για διάσωση σε ορμητικά νερά σε επίπεδο βασικό και advance, σε πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τον ΟΕΑΔ μέσω ΚΕΚ Ιωαννίνων και αφορούσε 12 μέλη της ΛΕΚ. Κατά την αντιπυρική περίοδο συμμετείχαμε στον σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα συμβάντα πυρκαγιάς αλλά και σε ένα συμβάν διάσωσης ζώου.
Την 1η Σεπτεμβρίου 2019 υποστηρίξαμε τους κολυμβητικούς αγώνες ΑΚΤΙΑ ενώ την ίδια μέρα συμμετείχαμε σε φωτιά σε αποθήκη στην ΒΙΠΕ. Στις 14 Σεπτεμβρίου 2019 συμμετείχαμε σε μεγάλη φωτιά στην αρχαία Νικόπολη.
Στις 28 Σεπτεμβρίου 2019 συμμετείχαμε σε έρευνες στο Πάπιγκο μετά από αίτημα της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου. Στις 7 Νοεμβρίου 2019 δεχόμαστε νέο δυσάρεστο νέο. Έχουμε νέα απώλεια του ιδρυτικού μέλους και φίλου Περικλή Βασιλάκη ο οποίος έφυγε ξαφνικά . Στις 13 Νοεμβρίου 2019 παραλαμβάνουν τις βεβαιώσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία τα μέλη που παρακολούθησαν την εκπαίδευση Δασοπροστασίας Δασοπυρόσβεσης και πέτυχαν στις εξετάσεις. Στις 21 Νοεμβρίου 2019 συμμετείχαμε σε μία ακόμη διάσωση ζώου σε ορεινή περιοχή, ενώ στις 28 Νοεμβρίου 2019 παρέλαβαν τα πιστοποιητικά τους τα μέλη που συμμετείχαν στην εκπαίδευση της διάσωσης ορμητικών νερών σε εκδήλωση από το ΚΕΚ Ιωαννίνων στα γραφεία της ΛΕΚ Στις 15 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιείτε άσκηση ετοιμότητας σεισμού σε εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ. Τον ίδιο μήνα παραλαμβάνουμε χορηγία από τα Ελληνικά Πετρέλαια ένα τετρακόπτερο DRONE με τεχνολογία ειδική για έρευνα με θερμική κάμερα προβολέα και μεγάφωνο. Το 2020 μας βρίσκει να συμμετέχουμε στην περισυλλογή θυμάτων ναυαγίου ανοιχτά των Παξών , στις 11 Ιανουαρίου 2020 έπειτα από αίτημα της Πολιτικής Προστασίας. Στην συνέχεια κόβουμε υποβρυχίως την πρωτοχρονιάτικη πίτα παρουσία μελών στο Κανάλι και να προβάλλετε στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, ενώ στις 29 Φεβρουαρίου 2020 με το νέο της απώλειας του στρατηγού Πέτρου Αρταβάνη η ΛΕΚ Πενθεί για μία ακόμη φορά., για τον χαμό του εμβληματικού στρατηγού θρύλου των καταδρομέων και πρόεδρου της ΛΕΚ κατά την περίοδο 2003-2012 . Στις 15 Μαρτίου και βρισκόμενοι σε ρυθμό πανδημίας στήνουμε σκηνή στο χώρο του Νοσοκομείου Πρέβεζας για την εξυπηρέτηση και λειτουργία του Νοσοκομείου για τον Covid, ενώ στις 20 Μαρτίου βρισκόμαστε στο Καναλάκι για το σεισμό που έγινε με επίκεντρο την περιοχή αυτή. Στις 6 Απριλίου σε συνεργασία με την Δήμο Πρέβεζας συμμετέχουμε στην απολύμανση της πόλης της Πρέβεζας. Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2020 και σε συνεργασία με τοπικό συνεργείο επισκευάζουμε τα οχήματα για να είναι ετοιμοπόλεμα ενώ στις 16 Μάϊου 2020 με αίτημα της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης πραγματοποιούμε απολύμανση των εξωτερικών χώρων των ναών. Στις 24 Μαίου συμμετέχουμε σε έρευνα αγνοούμενης στην θαλάσσια περιοχή Βόνιτσας όπου είκοσι μέρες αργότερα εντοπίζονται και ανασύρονται σκελετός ανθρώπου σε παραλία της περιοχής. Κατά την διάρκεια του χρόνου παραλαμβάνετε μέρος του διασωστικού εξοπλισμού από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου “ERMIS” και για τον λόγο αυτό πραγματοποιείτε εκπαίδευση ειδικού εξοπλισμού διάσωσης για σεισμούς από την Drager Hellas S.A. η οποία προσφέρθηκε στην Πολιτική Προστασία Ηπείρου . Στις 1 Αυγούστου 2020 σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε Θαλάσσιος Καθαρισμός της περιοχής του Αγίου Σπυρίδωνα στο Βαθύ Πρέβεζας.
Ενώ κατά την αντιπυρική περίοδο συμμετείχαμε ενεργά στην δασοπροστασία και στην κατάσβεση πυρκαγιών όπου χρειάστηκε. Κατά την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές καταδύσεις και εκπαίδευση σε ποτάμι με την χρήση βάρκας. Στις 10 Οκτωβρίου συμμετέχουμε σε εκδήλωση στο Ζάλογγο όπου το βίντεο της εκδήλωσης το οποίο τραβήχτηκε από το drone παραχωρήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN για εκδήλωση που αφορούσε τα 200 χρόνια από την επανάσταση των Ελλήνων. Το 2021 μας βρίσκει από μακριά και αγαπημένους λόγω καραντίνας αλλά το προσωπικό ασφαλείας τίθεται σε επιφυλακή από την Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία ΜΗΔΕΙΑ. Την ίδια περίοδο εφαρμόζετε εκπαίδευση μέσω τηλεδιάσκεψης με συμμετοχή και από άλλες περιοχές της Ελλάδας ( ΚΩΣ, Θεσσαλονίκη, Λακωνία) Σε μία μεγάλη προσπάθεια εύρεσης πόρων το ΔΣ μέσω της ιστοσελίδας αλλά και των λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξασφαλίζει χορηγίες από τοπικές επιχειρήσεις αλλά και πανελλαδικές , οι οποίες συνδράμουν στο έργο της ΛΕΚ.
Ο κατάλογος μεγάλος:
1.Ελληνικά Πετρέλαια 2. ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ 3 OLYMPIC ΑΒΕ Χελιού & Σολομού 4.WURTH 5.SIKKINS 6. Zikidis Group 7. Lefkas Transfer 8. Βιοτεχία Ζέρβας 9. STILOS IRRIGATION 10. ΜΑΝΙΣ 11. ΦΥΣΗ & ΑΘΛΗΣΗ 12. ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ 13. BONATSOS PHOTOGRAPHY 14. ΓΛΥΚΑ & ΩΡΑΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ
Στις 18 Απριλίου υλοποιούμε απόφαση του ΔΣ για καθαρισμό του κάστρου Ρηνιάσσας σε συνεργασία με την Νέα Ένωση Ξενοδόχων Νομού Πρέβεζας και την Αρχαιολογία Πρέβεζας το οποίο προβάλετε πανελλαδικά στην ΕΡΤ με μεγάλη προβολή για την ΛΕΚ. Το Πάσχα μετέχουμε στην περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Χαραλάμπους με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα εκείνης της περιόδου και σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη.
Στις 30 Μάϊου συμμετέχουμε σε έρευνες για αγνοούμενο ηλικιωμένο ο οποίος βρέθηκε και επέστρεψε στο σπίτι του. Στις 26 & 27 Ιουνίου συμμετέχουμε στις έρευνες αγνοούμενου ψαροντουφεκά στα Ριζά μετά από αίτημα του Λιμεναρχείου. Ενώ κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου σε μια δύσκολη εποχή ξηρασίας επανδρώσαμε σε καθημερινή βάση περίπολα δασοπροστασίας σε Μονολίθι αλλά και Θεσπρωτικό και όπου μας ζητήθηκε να πάμε. Ιδιαίτερη μνεία στα μέλη που συμμετείχαν στην Ομάδα Δασοπροστασίας Δασοπυρόσβεσης οι οποίοι επενέβησαν σε περιστατικά πυρκαγιών άμεσα και γρήγορα με συνέπεια την ,μη εξάπλωση της πυρκαγιά.
Στις 27 Αυγούστου και τις επόμενες τρεις μέρες συμμετείχαμε σε έρευνες στον Αμβρακικό αγνοούμενου ο οποίος είχε χαθεί στα νερά του Αμβρακικού μετά από αίτημα του Λιμεναρχείου και συνεργασία με την Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος. Ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου υποστηρίξαμε για μια ακόμη φορά την διοργάνωση των ΑΚΤΙΩΝ. Και ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα “ERMIS” συμμετείχαμε στην άσκηση που διοργάνωσε η Πολιτική Προστασία Ηπείρου σε συνεργασία με την 5η ΕΜΑΚ και την ΛΕΚ.
Σε όλη αυτή την διάρκεια συμμετείχαμε ανελλιπώς σε όλα τα συντονιστικά όργανα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου σε επίπεδο Ηπείρου αλλά και τοπικό . Σαν τελευταία ενημέρωση προς το Σώμα θα πρέπει να τονιστεί η μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε ώστε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας να αποκτήσει Πιστοποίηση Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2015 το οποίο αναφέρετε στην Παροχή Υπηρεσιών Εθελοντών Διασωστών Ορεινής Διάσωσης, Υγρού Στοιχείου, Δασοπροστασία Δασοπυρόσβεσης , Μαζικών Καταστροφών και Πρώτων Βοηθειών και στην Διαχείριση και Υλοποίηση Ευρωπαικών, Εθνικών και Συχρηματοδοτούμενων Έργων. Βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Ηπείρου και την Περιφέρεια Ηπείρου , ενώ δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον Δήμο Πρέβεζας που δυστυχώς δεν δείχνει να επιθυμείτε η συνεργασία. Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι κάποιοι από μας , έχουν ένα όραμα για τον σύλλογο και κουράζονται καθημερινά , κάποιοι μετέχουν σε αυτό το όραμα και κάποιοι δεν ενδιαφέρονται , απλά παρακολουθούν . Αφήστε λοιπόν αυτούς που οραματίζονται να δημιουργήσουν να αναδείξουν την προσπάθεια και τον ζήλο . Η Λέσχη έχει και όραμα και δυνατότητες να φτάσει ψηλά. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί… γιατί:
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!!
Σας ευχαριστώ…Παρακαλώ κε Πρόδρε όπως δέχτητε την πρόταση μου για ενός λεπτού σιγή σε αυτούς που έφυγαν από κοντά μας…

Απολογισμός Διοικητικού Συμβουλίου
Απολογισμός Διοικητικού Συμβουλίου
Απολογισμός Διοικητικού Συμβουλίου
Απολογισμός Διοικητικού Συμβουλίου
Απολογισμός Διοικητικού Συμβουλίου
Απολογισμός Διοικητικού Συμβουλίου
bottom of page