top of page

Φωτιά στο Μουσείο Νικοπόλεως

ην Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008 και ώρα 15.20 ο επικεφαλής της ΕΔΟΠΑ ειδοποιείται από τον Διευθυντή του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας για φωτιά στην περιοχή πλησίον του νέου Μουσείου Νικοπόλεως.
Από τον ασύρματο αντιλαμβάνεται το μέγεθος της φωτιάς και μεταβαίνουν στο σημείο της φωτιάς τετραμελής ομάδα της ΛΕΚ και ένα όχημα. Στο σημείο της φωτιάς ενημερώνεται και ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας κ. Λύρος Ηρακλής για την συμμετοχή της ΕΔΟΠΑ στην κατάσβεση της φωτιάς.
Η φωτιά βρίσκεται σε οικόπεδο δίπλα από το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικοπόλεως και υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς στο χώρο του Μουσείου αλλά και σε παρακείμενα σπίτια. Τα μέλη της ΕΔΟΠΑ επανδρώνουν ένα πυροσβεστικό όχημα που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του μουσείου και βοηθούν το πλήρωμα στην κατάσβεση.
Στην συνέχεια με εντολή του διοικητή της Π.Υ. Πρέβεζας δύο μέλη της ΕΔΟΠΑ μεταβαίνουν στην πλευρά των σπιτιών όπου επιχειρείται κατάσβεση.
Καθ’ όλη την διάρκεια της πυρκαγιάς ο επικεφαλής της ΕΔΟΠΑ ενημέρωνε τον διευθυντή του γραφείου Πολιτικής προστασίας κ. Σειτανιώτη Αναστάσιο. Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη έλεγχο και μετά από μια επιχείρηση που διενέργησαν η ομάδα της ΕΔΟΠΑ, ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας ζητά τον περιμετρικό έλεγχο της φωτιάς για τυχόν μικροεστίες της φωτιάς που πιθανόν να έχουν μείνει.
Η φωτιά έχει κατασβηστεί στις 18.50 και η ομάδα της ΕΔΟΠΑ αποχωρεί από το συμβάν έχοντας τις ευχαριστίες των κατοίκων των δύο σπιτιών κκ. Μπαρκαγιάννη Απόστολο και Παναγιώτη, καθώς και του διοικητή της Π.Υ. Πρέβεζας.

Φωτιά στο Μουσείο Νικοπόλεως
Φωτιά στο Μουσείο Νικοπόλεως
Φωτιά στο Μουσείο Νικοπόλεως
bottom of page