top of page

Φωτιά σε Σμυρτούλα και Καστροσυκιά

Μετά το έλεγχο της φωτιάς στο Βαθύ και καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη δύο ακόμη φωτιές ταυτόχρονα ο Διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας ζητά την βοήθεια της ΕΔΟΠΑ στην περιοχή της Σμυρτούλα. Ο επικεφαλής της ΕΔΟΠΑ καλεί και άλλα μέλη και ζητά συγκέντρωση στα γραφεία της ΛΕΚ για παραλαβή ειδικού εξοπλισμού και αναχώρηση για τις φωτιές. Στα γραφεία γίνεται συνάντηση με τον Διευθυντή του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Ν.Α. Πρέβεζας κ. Αναστάσιο Σειτανιώτη τον οποίο ενημερώνει ο επικεφαλής για την φωτιά στο Βαθύ.
Από τα γραφεία της ΛΕΚ περνούν και τοπικοί δημοσιογράφοι.Οκταμελής ομάδα της ΛΕΚ με ειδικό εξοπλισμό που έχει προμηθευτεί μέσω του Ιδρύματος Γ. Λάτση μεταβαίνει προς την φωτιά στη Σμυρτούλα. Καθοδόν ο επικεφαλής της ΕΔΟΠΑ ενημερώνεται από τον Διοικητή της Π.Υ. Πρέβεζας να μεταβεί η Ομάδα στην kαστροσυκιά όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα.
Αμέσως ενημερώνεται ο διευθυντής του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας ο οποίος ζητά την άμεση ενημέρωση από την Ομάδα της ΕΔΟΠΑ. Η Ομάδα φτάνει στην Καστροσυκιά όπου τίθεται στην διάθεση του υποδιοικητή της Π.Υ. Πρέβεζας κ. Κώνστα Βασιλείου. Επιχειρείται κατάσβεση σε ρέμα από την ΛΕΚ με την βοήθεια ιδιωτών με τρακτέρ και δεξαμενή σε σημείο όπου δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν οι πυροσβέστες. Στην περιοχή επιχειρούν ένα αεροπλάνο και το ελικόπτερο ERICSON καθώς και πυροσβέστες των όμορων υπηρεσιών.
Η ομάδα της ΕΔΟΠΑ συναντάτε με τον Αντινομάρχη Πρέβεζας ο οποίος παραβρίσκεται στην περιοχή. Ενημερώνεται τόσο ο Διευθυντής του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας όσο και ο Διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας, για τις ενέργειες της ΕΔΟΠΑ. Η φωτιά βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο. Πραγματοποιείται περιμετρικός έλεγχος της φωτιάς από τμήμα της ΕΔΟΠΑ και η Ομάδα αποδεσμεύεται από το συμβάν.
Κατά την αναχώρηση της ΕΔΟΠΑ, ο Δήμαρχος Ζαλόγγου κ. Μικρούλης Θεοφάνης καλεί την Ομάδα της ΕΔΟΠΑ για ένα καφέ ώστε να εκφράσει και από κοντά τις ευχαριστίες του για την βοήθεια της και προτείνει ιδέες και σκέψεις για να βοηθήσει την ΕΔΟΠΑ / ΛΕΚ.

Φωτιά σε Σμυρτούλα και Καστροσυκιά
Φωτιά σε Σμυρτούλα και Καστροσυκιά
Φωτιά σε Σμυρτούλα και Καστροσυκιά
bottom of page