top of page

Σεισμός 5,3 R στην Πρέβεζα- Στήσιμο σκηνών

Στήσιμο σκηνών σε ΦΛΑΜΠΟΥΡΑ & ΜΥΤΙΚΑ
Την Παρασκευή 26 Μάϊου 2000 και ώρα 04:25 το πρωί έγινε σεισμική δόνηση 5,3R στην περιοχή του Δήμου Πρέβεζας. Έγιναν ζημιές σε σπίτια και καταστήματα στα δημοτικά διαμερίσματα Φλάμπουρα και Μύτικα του Δήμου Πρέβεζας.
Το μεσημέρι της Παρασκευής , ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ. Παύλος Αλεξάνδρου επικοινωνεί με τον Πρόεδρο της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας κ. Κων/νο Τούση και ζητά την βοήθεια της ΕΔΟΠΑ προκειμένου να στηθούν σκηνές σε ακατάλληλα σπίτια.
Επταμελής ομάδα της ΕΔΟΠΑ παίρνει οδηγίες για την μετάβαση της στο δημοτικό διαμέρισμα Φλαμπούρων. Η ΕΔΟΠΑ αρχίζει το στήσιμο των σκηνών στα Φλάμπουρα. Την ΕΔΟΠΑ επισκέπτεται ο νέος Γενικός Γραμματέας περιφέρειας Ηπείρου κ. Ηλίας Λιακόπουλος, ο Νομάρχης Πρέβεζας κ. Δημήτριος Τσουμάνης και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Κων/νος Παπαγεωργίου.
Το Σάββατο 27 Μαίου 2000 ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Κων/νος Παπαγεωργίου επικοινωνεί στις 11:00 το πρωί με τον πρόεδρο της ΛΕΚ και ζητά την βοήθεια της ΕΔΟΠΑ για στήσιμο σκηνών στο δημοτικό διαμέρισμα Μύτικα. Ο επικεφαλής της ΕΔΟΠΑ ζητά από τον Νομάρχη Πρέβεζας προσωπικό για βοήθεια λόγω του μεγάλου αριθμού των σκηνών. Έξι στρατιώτες φθάνουν στο Μύτικα με το αυτοκίνητο του Νομάρχη και τον δημοτικό σύμβουλο Πρέβεζας κ. Τέλη Σολδάτο. Η ΕΔΟΠΑ με την ενίσχυση των στρατιωτών χωρίζεται σε δύο υποομάδες και ξεκινά το στήσιμο των σκηνών, όπου αργά το βράδυ ολοκληρώνει το έργο της.

Σεισμός 5,3 R στην Πρέβεζα- Στήσιμο σκηνών
Σεισμός 5,3 R στην Πρέβεζα- Στήσιμο σκηνών
Σεισμός 5,3 R στην Πρέβεζα- Στήσιμο σκηνών
bottom of page