top of page

Πυρκαγιά στην Καμαρίνα Ζαλόγγου

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011 το βράδυ εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Καμαρίνας Ζαλόγγου. Οι ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ( έντονος αέρας 7 μποφόρ και μεγάλη ξηρασία ) και η ταυτόχρονη πυρκαγιά που βρίσκονταν σε εξέλιξη στην Φιλιππιάδα, σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας, η οποία πραγματοποίησε μεγάλη κινητοποίηση για την αντιμετώπιση του μετώπου της πυρκαγιάς με ενίσχυση από όμορες υπηρεσίας καθώς και υδροφόρες του Δήμου Πρέβεζας. Η ΕΔΟΠΑ βρίσκονταν σε επιφυλακή λόγω του υψηλού δείκτη επικινδυνότητας,( είχαν πραγματοποιηθεί από το μεσημέρι περίπολα και επάνδρωση του πυροφυλακίου) και στις 11.30 μια ομάδα 6 ατόμων μετέβη στα γραφεία της ΛΕΚ όπου και ανάμενε εντολές για να μεταβεί στην φωτιά. Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 27 Αυγούστου 2011 η ΕΔΟΠΑ βρίσκετε στον χώρο της πυρκαγιάς με εξαμελή ομάδα ένα πυροσβεστικό όχημα καθώς και μια υδροφόρα 15 τόννων από ιδιώτη (ΛΑΙΝΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ), για τον καλύτερο εφοδιασμό τον πυροσβεστικών οχημάτων στον τόπο της φωτιάς.
Η ΕΔΟΠΑ ανέλαβε δράση όπου της υποδείχτηκε από τον Διοικητή της ΠΥ Πρέβεζας και αφού η φωτιά αντιμετωπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στις 20.00 αποχώρησε από το σημείο.
Το Δ.Σ. της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας εκφράζει τις ευχαριστίες του στον κ. Λαινά ΜΙχάλη για την βοήθεια που πρόσφερε με την χρησιμοποίηση της υδροφόρας της επιχείρησης του από μέλη της ΕΔΟΠΑ.

Πυρκαγιά στην Καμαρίνα Ζαλόγγου
Πυρκαγιά στην Καμαρίνα Ζαλόγγου
Πυρκαγιά στην Καμαρίνα Ζαλόγγου
bottom of page