top of page

Έρευνα αγνοούμενου ψαρά Αχέρωντα ποταμό

Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2006 αναφέρεται εξαφάνιση ψαρά από την Αμμουδιά στην περιοχή της Αμμουδιάς στις εκβολές του ποταμού Αχέροντα. Ένα μέλος της ΛΕΚ και συγγενής του ψαρά, επικοινωνεί και ενημερώνει τον Αντιπρόεδρο της ΛΕΚ για το συμβάν. Στην περιοχή των εκβολών του Αχέροντα μεταβαίνει ο επικεφαλής της ΕΔΟΠΑ με δύο μέλη της, όπου συναντούν τους συγγενείς του θύματος.
Στο τόπο βρίσκεται και ο νομάρχης Πρέβεζας κ. Βασίλειος Ιωάννου ο οποίος ζητά την βοήθεια της ΕΔΟΠΑ στις έρευνες του αγνοούμενου.
Ο επικεφαλής της ΕΔΟΠΑ ενημερώνει τον διευθυντή του γραφείου πολιτικής Προστασίας για την συμμετοχή της ΕΔΟΠΑ στις έρευνες. Ο επικεφαλής της ΕΔΟΠΑ σε συζήτηση με τον διοικητή της ΕΜΑΚ Ηπείρου αποφασίζεται η συμμετοχή της ΕΔΟΠΑ από τις πρώτες πρωινές ώρες στις έρευνες μέσω θαλάσσης , γιατί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών μόνο το SUPER PUMA μπορεί να ερευνήσει το χώρο.
Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2006 4μελές ομάδα της ΕΔΟΠΑ με φουσκωτό σκάφος και δύο αυτοδύτες, αρχίζει την έρευνα στην θαλάσσια περιοχή που τις υποδείχτηκε από τον Υποδιοικητή της ΕΜΑΚ κ. Βασίλειο Οικονόμου.
Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε σημεία όπου το νερό της θάλασσας ενώνονται με τα νερά του ποταμού Αχέρωντα, σε σπηλιές δίπλα από τις εκβολές και σε περιοχή μέσα στο ποτάμι όπου θα υποστήριζαν τα μέλη της ΕΔΟΠΑ τους δύτες της ΕΜΑΚ.
Μετά την έρευνα των επίμαχων σημείων , τα μέλη της ΕΔΟΠΑ βγαίνουν από την περιοχή του ποταμού και αποδεσμεύεται από τον επικεφαλής αξιωματικό της ΕΜΑΚ , αφού ελέγχθηκαν όλα τα σημεία που υποδείχτηκαν, χωρίς ωστόσο κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Έρευνα αγνοούμενου ψαρά Αχέρωντα ποταμό
Έρευνα αγνοούμενου ψαρά Αχέρωντα ποταμό
Έρευνα αγνοούμενου ψαρά Αχέρωντα ποταμό
bottom of page