top of page

Έρευνα αγνοούμενου κυνηγού

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2007 αναφέρεται εξαφάνιση κυνηγού από την Άρτα στην ευρύτερη περιοχή του Τρικάστρου Πρεβέζης. Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2007 ειδοποιείται ο επικεφαλής ΕΔΟΠΑ από τον Υποδιοικητή της Π.Υ. Πρέβεζας κ. Βασίλειο Κώνστα για την συμμετοχή της ΕΔΟΠΑ στις προσπάθειες ανεύρεσης του άτυχου κυνηγού.
Ο επικεφαλής της ΕΔΟΠΑ ενημερώνει τον προϊστάμενο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας κ. Αναστάσιο Σειτανιώτη για την συμμετοχή της ΕΔΟΠΑ της ΛΕΚ, στις έρευνες. Αποφασίζεται λόγω του προχωρημένου της ώρες , οι έρευνες από την ΛΕΚ να ξεκινήσουν το πρωί του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου 2007.
Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2007 και ώρα 07.30 φτάνει στο Τρίκαστρο 8μελές ομάδα της ΕΔΟΠΑ, με δύο αυτοκίνητα, διασωστικό εξοπλισμό και ένα εκπαιδευμένο σκύλο.
Αποφασίζεται από τον επικεφαλής αξιωματικό της Π.Υ. Πρέβεζας οι έρευνες να επικεντρωθούν :
1. Στην κοίτη του ποταμού Αχέροντα
2. Στο μονοπάτι που περνά κάτω από το χωριό Τρίκαστρο και πάνω από το ποταμό Αχέροντα
Η ΕΔΟΠΑ χωρίζεται σε δύο Ομάδες : μία ομάδα θα κάνει διέλευση του ποταμού Αχέροντα από τις Πύλες του Άδη , ενώ η δεύτερη θα ακολουθήσει την πορεία του μονοπατιού και στην συνέχεια θα ενωθεί με την ομάδα που θα βρίσκεται στο ποτάμι.
Στην περιοχή των Σερζιανών θα παραμείνει ο πρόεδρος της ΛΕΚ που συνοδεύει την αποστολή για να βρίσκεται μέσω ασυρμάτου σε επαφή τόσο με την πυροσβεστική , όσο και με τις ομάδες που επιχειρούν.
Την ΕΔΟΠΑ επισκέπτεται ο Υιός του αγνοούμενου ο οποίος με την παρουσία του προέδρου της ΛΕΚ φτάνουν μέσα στο μονοπάτι και ενημερώνονται από τον επικεφαλής για τις έρευνες.
Στις 16:30 οι ομάδες έρευνας βγαίνουν από την περιοχή του ποταμού και η ΕΔΟΠΑ αποδεσμεύεται από τον επικεφαλής αξιωματικό της Π.Υ. Πρέβεζας, αφού ελέγχθηκαν όλα τα σημεία που υποδείχτηκαν, χωρίς ωστόσο κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Έρευνα αγνοούμενου κυνηγού
Έρευνα αγνοούμενου κυνηγού
Έρευνα αγνοούμενου κυνηγού
bottom of page