Η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας διοργάνωσε με την υποστήριξη της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης , το 1ο Σεμινάριο Διασωστικής Ομάδας , με σκοπό την οργάνωση και εκπαίδευση της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών ( ΕΔΟΠΑ) σε βάσεις και οργάνωση από την πιο έμπειρη ΛΕΚ Θεσσαλονίκης και με την πρόσφατη εμπειρεία των σεισμώς της Αθήνας.

Το Σεμινάριο πραγματοποίηθηκε στην Πρέβεζα και ήταν διάρκειας τριών ημερών, (15,16 & 17 Οκτωβρίου 1999) περιελάμβανε δε θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα. Τα πρακτικά μαθήματα διεξάχθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πρέβεζας ( Παλαιά Σφαγεία), ενώ τα πρακτικά στο χώρο του Ζαλόγγου.

Στα θεωρητικά μαθήματα διδάχθηκαν Οργάνωση Διασωστικής Ομάδας, εξοπλισμός, Α΄βοήθειες, προσανατολισμός , ενώ στα πρακτικά στο βράχο Ζαλόγγου μέθοδοι και τρόποι καταρρίχησης και μεταφοράς τραυματία.

Στο τελικό στάδιο του Σεμιναρίου παρεβρέθησαν ο Διοικητής της ΠΥ Πρέβεζας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πρέβεζας, ο Προιστάμενος των ΠΣΕΑ, καθώς και καλεσμένοι της ΛΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της ΛΕΚ που παρακολούθησαν το Σεμινάριο για να στελεχώσουν την ΕΔΟΠΑ ,παρέλαβαν τα πτυχία συμμετοχής τους στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου Ζαλόγγου όπου και φιλοξένησαν όλους τους συμμετέχοντες την τελευταία μέρα του Σεμιναρίου και τους καλεσμένους.

Η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας ευχαρίστησε δια του προέδρου της κ. Κων/νου Τούση, τόσο την ΛΕΚ Θεσσαλονίκης όσο και την Ιερά Μητρόπολη Πρέβεζας για την φιλοξενεία στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου, καθώς και το Ναυτικό Όμιλο Πρέβεζας για την διάθεση των αιθουσών.

Επικοινωνία

Λεωφ. Ιωαννίνων 210,

Όπισθεν Μουσικού Σχολείου
Πρέβεζα, Ήπειρος 48 100

Τηλ: 6986711044

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρεωτική αναγραφή της πηγής αλλιώς θα έχει τις προβλεπόμενες κυρώσεις

© 1997-2020  Hellenic Rescuecommando of Preveza -All Rights Reserved