Φροντιστήριο Πολυτραυματία

Στα πλαίσια της συμμετοχής της ΕΔΟΠΑ, στο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα, τα μέλη της ΕΔΟΠΑ παρακολούθησαν τα Φροντιστήρια Πολυτραυματία.
Τα Φροντιστήρια Πολυτραυματία πραγματοποιήθηκαν στο Συνεδριακό κέντρο Δ.Ι.Κ.Ε.Π.Π.Ε. "Σταύρος Νιάρχος" στο Πανεπιστημειακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και περιελάμβαναν : Διαλέξεις για την Προνοσοκομειακή Αντιμετώπιση Πολυτραυματία και την Αρχική Εκτίμηση Πολυτραυματία και Επίδειξη ( Σενάριο αντιμετώπισης εικονικού τραυματία) , καθώς και Σταθμούς πρακτικών δεξιοτήτων.
Οι σταθμοί πρακτικών δεξιοτήτων πραγματοποιήθηκαν σε αίθουσες πρακτικής εξάσκησης και η διάρκεια κάθε σταθμού ήταν 45 λεπτά. Αναλυτικά οι σταθμοί εκπαίδευσης:
Σταθμός 1 : ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΟΛΥΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ( ABCDES ) Σενάρια εκτίμησης και αντιμετώπισης εικονικών τραυματιών )
Σταθμός 2 : ΑΕΡΑΓΩΓΟΣ - ΑΕΡΙΣΜΟΣ ( Χειρισμοί διάνοιξης αεραγωγού, Βοηθήματα αεραγωγού, Αερισμός με AMBU, Λαρυγγική μάσκα LMA , Αποσυμπίεση πνευμοθώρακα υπό τάση με βελόνα )
Σταθμός 3 : ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΥΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ( Γύρισμα από πρήνη σε ύπτια θέση, αφαίρεση κράνους, Κηδεμόνας ΑΜΣΣ, Σανίδα )
Σταθμός 4 : ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΥΤΡΑΥΜΑΤΙΑ (Διαιρούμενο φορείο, Στρώμα κενού, Γιλέκο απεγκλωβισμού, Νάρθηκες )
Σταθμός 5 : ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ( Tεχνική με 4 διασώστες, Τεχνική με 2 διασώστες, Λαβή Rautek)

Φροντιστήριο Πολυτραυματία
Φροντιστήριο Πολυτραυματία
Φροντιστήριο Πολυτραυματία
Φροντιστήριο Πολυτραυματία
Φροντιστήριο Πολυτραυματία
Φροντιστήριο Πολυτραυματία

1/6

Επικοινωνία

Λεωφ. Ιωαννίνων 210,

Όπισθεν Μουσικού Σχολείου
Πρέβεζα, Ήπειρος 48 100

Τηλ: 6986711044

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρεωτική αναγραφή της πηγής αλλιώς θα έχει τις προβλεπόμενες κυρώσεις

© 1997-2021  Hellenic Rescuecommando of Preveza -All Rights Reserved