Άσκηση ετοιμότητας Έρευνας & Διάσωσης

Άσκηση ετοιμότητας Έρευνας & Διάσωσης

Άσκηση ετοιμότητας έρευνας και διάσωσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στα πλαίσια ετοιμότητας και εκπαίδευσης των μελών της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας.
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης νεαρός άνδρας έπεσε σε τρύπα - βάραθρο σε ορεινή περιοχή ανατολικά της Βαλανιδούσας Πρέβεζας. Η άσκηση ξεκίνησε στις 07.30 το πρωί του Σαββάτου με την ενημέρωση των μελών . Δωδεκαμελής Ομάδα της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ αναχώρησε για την έρευνα στον ορεινό όγκο που περικλείετε από το νοητό τετράγωνο : Βόρεια από υπάρχον νταμάρι, Νότια από το χωριό Κάτω Δεσποτικά , ανατολικά από το χωριό Δεσποτικό και δυτικά από την εθνική οδό Πρέβεζας
Βάσει συγκεκριμένων πληροφοριών και με βοήθεια από τοπικό κάτοικο εντοπίστηκε η ευρύτερη περιοχή όπου ο νεαρός άντρας είχε πάει για κυνήγι. Μετά από έρευνα εντοπίστηκε στην βάση ενός τοίχου από βράχια, άνοιγμα στο έδαφος , διαμέτρου ενός μέτρου το οποίο οδηγούσε σε βάραθρο καθέτου κατεύθυνσης 20m ενώ συνεχίζονταν προς τα νότια με βαθύτερη στοά.
Στο βάραθρο αυτό εντοπίστηκε ο άνδρας που είχε τραυματιστεί. Κατά την επιχείρηση απεγκλωβισμού χρησιμοποιήθηκε ο ορεινός διασωστικός εξοπλισμός της ΛΕΚ και τεχνικές πάνω στις οποίες έχουν εκπαιδευτεί οι εθελοντές μέλη της ΛΕΚ.
Ο απεγκλωβισμός του τραυματία και η μεταφορά του με φορείο , ολοκληρώθηκαν μετά από 3 ώρες . Στο τέλος της άσκησης αναλύθηκαν όλες οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν τόσο στην έρευνα όσο και στην διάσωση , και επισημάνθηκαν τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά της ασκήσεως ετοιμότητας..

Άσκηση ετοιμότητας Έρευνας & Διάσωσης
Άσκηση ετοιμότητας Έρευνας & Διάσωσης
Άσκηση ετοιμότητας Έρευνας & Διάσωσης

1/10

Επικοινωνία

Λεωφ. Ιωαννίνων 210,

Όπισθεν Μουσικού Σχολείου
Πρέβεζα, Ήπειρος 48 100

Τηλ: 6986711044

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρεωτική αναγραφή της πηγής αλλιώς θα έχει τις προβλεπόμενες κυρώσεις

© 1997-2021  Hellenic Rescuecommando of Preveza -All Rights Reserved

Άσκηση ετοιμότητας Έρευνας & Διάσωσης