top of page
Ομάδα Υγρού Στοιχείου - Ο.Υ.Σ

Ομάδα Υγρού Στοιχείου - Ο.Υ.Σ

Η Ομάδα Υγρού Στοιχείου ( Ο.Υ.Σ.) αποτελεί ομάδα-τμήμα της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών ΕΔΟΠΑ της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας βάσει του άρθ. 2 του καταστατικού της ΛΕΚ και του άρθρου 7του Εσωτερικού Κανονισμού της ΕΔΟΠΑ . Σήμα της Ο.Υ.Σ είναι το στρογγυλό σήμα της ΕΔΟΠΑ έχοντας στο κέντρο ένα αναδυόμενο δύτη και τις λέξεις RESCUE DIVE TEAM
Σκοπός της Ομάδας Υγρού στοιχείου ( Ο.Υ.Σ.) είναι να επεμβαίνει σε περιστατικά που έχουν να κάνουν με υγρό στοιχείο είτε Θάλασσα είτε ποτάμια και λίμνες, ως ομάδας διάσωσης και έρευνας ή να συμμετέχει σε δράσεις που άπτονται την προστασία του περιβάλλοντος. Οφείλει να έχει άρτια εκπαιδευμένα μέλη, που θα επεμβαίνουν με σκοπό την έρευνα και διάσωση της ανθρώπινης ζωής στο υγρό στοιχειό, για τις επεμβατικές ανάγκες της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ.
Την διοίκηση της Ομάδας Υγρού Στοιχείου την αναλαμβάνει Ομαδάρχης που προτείνει ο Επικεφαλής της ΕΔΟΠΑ. Ο Ομαδάρχης ουσιαστικά είναι ο βοηθός ΕΔΟΠΑ για την συγκεκριμένη Ομάδα και αναφέρετε στον επικεφαλή της ΕΔΟΠΑ για οποιαδήποτε θέμα.
Ο Ομαδάρχης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του κατόπιν σχετικού πρακτικού που συντάσσεται από τον επικεφαλή της ΕΔΟΠΑ και το Δ.Σ. της ΛΕΚ.

bottom of page