Ομάδες - Τμήματα

Σκοπός της Ομάδας Ορεινής Διάσωσης - Ο.Ο.Δ. είναι να επεμβαίνει σε περιστατικά που έχουν να κάνουν με ορεινό πεδίο, ορεινές δραστηριότητες και μάλιστα υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες ως ομάδα διάσωσης και έρευνας με χρήση εξειδικευμένων τεχνικών , και η επέμβαση της σε περιστατικά που χρησιμοποιούνται οι συγκεκριμένες ορεινές τεχνικές , ή να συμμετέχει σε δράσεις που άπτονται στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σκοπός της Ομάδας Υγρού στοιχείου ( Ο.Υ.Σ.) είναι να επεμβαίνει σε περιστατικά που έχουν να κάνουν με υγρό στοιχείο είτε Θάλασσα είτε ποτάμια και λίμνες, ως ομάδας διάσωσης και έρευνας ή να συμμετέχει σε δράσεις που άπτονται την προστασία του περιβάλλοντος. Απαρτίζετε από μέλη με γνώσεις εκπαιδεύσεις ως Αυτοδύτες, ναυαγοσώστες, χειριστές ταχύπλοου, διασώστες ορμητικών νερών, διασώστες Α΄βοηθειών.

Σκοπός της Ομάδας Δασοπροστασίας – Δασοπυρόσβεσης ( Ο.Δ.Δ.) είναι :  Να συμμετέχει στην προστασία του περιβάλλοντος σε θέματα πυρκαγιών, να συμμετέχει στην Δασοπροστασία της Περιφέρειας ή του Δήμου , να επανδρώνει τα πυροφυλάκια που διαθέτει η οργάνωση και να διενεργεί περίπολα Δασοπροστασίας. Να ενεργοποιεί την Ομάδα Δασοπυρόσβεσης για επέμβαση εφόσον της ζητηθεί σε περιστατικά πυρκαγιάς . Να συμμετέχει σε περιπτώσεις εκκένωσης περιοχών που βρίσκονται σε κίνδυνο από μεγάλα γεγονότα πυρκαγιών.

Σκοπός της Ομάδας Μαζικών Καταστροφών ( Ο.Μ.Κ.) είναι : Να συμμετέχει σε θέματα μεγάλων Μαζικών Καταστροφών ( Σεισμοί – έντονες πλημμύρες ), στην προσπάθεια αποκατάστασης των πληγέντων περιοχών σε συνεργασία με την Περιφέρεια ή τους Δήμους , να ενεργοποιεί μέλη των υπόλοιπων ομάδων για επέμβαση αναλόγως το αντικείμενο της καταστροφής και εφόσον της ζητηθεί, να συμμετέχει σε περιπτώσεις εκκένωσης περιοχών που βρίσκονται σε κίνδυνο από μεγάλα γεγονότα μαζικών καταστροφών...

Please reload

Επικοινωνία

Λεωφ. Ιωαννίνων 210,

Όπισθεν Μουσικού Σχολείου
Πρέβεζα, Ήπειρος 48 100

Τηλ: 6986711044

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρεωτική αναγραφή της πηγής αλλιώς θα έχει τις προβλεπόμενες κυρώσεις

© 1997-2020  Hellenic Rescuecommando of Preveza -All Rights Reserved