Υποβρύχια κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νομού Πρέβεζας την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην θαλάσσια περιοχή του Καναλίου Πρέβεζας. Η κοπή πραγματοποιήθηκε υποβρυχίως από μέλη της Ομάδας Υγρού Στοιχείου της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών της ΛΕΚ .Μετά την υποβρύχια κοπή της πίτας , πραγματοποιήθηκε και κοπή για τα μέλη της ΛΕΚ και τους φίλους της στο καφέ ΑΜΜΟΣ ,όπου τυχεροί της κοπής ήταν για την υποβρύχια ο ομαδάρχης της Ομάδας Υγρού Στοιχείου της ΛΕΚ , κος Διγώνης Νικόλαος ενώ το δεύτερο φλουρί έπεσε σε εργαζόμενο του καφέ. 

Σε μια μικρή τελετή στις εγκαταστάσεις της ΛΕΚ απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά εκπαίδευσης  επαγγελματικής κατάρτισης από το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων στους εθελοντές μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας στην διάσωση σε ορμητικά νερά και πλημμυρικές καταστάσεις.. Τα πιστοποιητικά παρέδωσε στα μέλη ο Διευθυντής του ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων κος Αργύρης Κύρκος και η υποδιεθύντρια κα Άννα Τσόγκα μιλώντας με θερμά λόγια για την ΛΕΚ και το εθελοντικό της έργο...

Πιστοποίηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, πραγματοποιήθηκε η επίδοση των Βεβαιώσεων Πιστοποίησης Επιμορφωτικού Προγράμματος Εκπαίδευσης Μελών Εθελοντικών Οργανώσεων της Γ.Γ.Π.Π , προς τα μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας, που παρακολούθησαν επιτυχώς τον Μάιο του έτους 2019 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας Πενήντα Δύο ωρών θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης με τίτλο "Εκπαίδευση σε θέματα Δασοπροστασίας – Δασοπυρόσβεσης / Πρόγραμμα 2", από εκπαιδευτές Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς της Π.Υ. Πρέβεζας.

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν.Πρέβεζας τιμήθηκε από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας ,στα πλαίσια του φιλανθρωπικού αγώνα μπάσκετ  εις μνήμη του αδικοχαμένου Ηλία Καλαιντζή, για τις ενέργειες και την συμμετοχή της στις έρευνες στο όρος Τύμφη. Μαζί τιμήθηκες η 5η ΕΜΑΚ και ο κος Γιάννης Σταθόπουλος..Στον αγώνα συμμετείχαν οι βετεράνοι του Ολυμπιακού, ομάδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας και ομάδα φίλοι του Ηλία.... 

Μεταφορά Αγίου Φωτός στην Πρέβεζα

Ύψιστη , Τιμή και Ευλογία για την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νομού Πρέβεζας, η επιλογή της, από την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως & Πρεβέζης , να μεταφέρει το ΑΓΙΟ ΦΩΣ από τα Ιωάννινα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στην Πρέβεζα. Η ΛΕΚ ανέλαβε να παραλάβει το Άγιο Φως από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.Αν και η ΛΕΚ αντιμετώπισε δυσκολίες λόγω μεγάλης καθυστέρησης της πτήσης από Ιεροσόλυμα στην Αθήνα (Ελευσίνα) και από το Ελ. Βενιζέλος με την έκτακτη πτήση στα Ιωάννινα ( ώρα άφιξης πτήσης AEGEAN 22:29 ) , κατάφερε να παραδώσει ο πρόεδρος της ΛΕΚ Βασίλειος Ράπτης το ΑΓΙΟ ΦΩΣ στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως & Πρεβέζης στην 23:40 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους 

Τελετή λήξης Σχολείου Διάσωσης

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Τελετή λήξης του Σχολείου Διάσωσης 2018-2019 στις εγκαταστάσεις της ΛΕΚ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως & Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος, ο Υφυπουργός Εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης κος Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κος Χρήστος Μπαίλης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου , κος Περικλής Βασιλάκης , ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας κος Απόστολος Κουτσούκης ,και παραβρέθηκαν μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Νομού Πρέβεζας και της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Δήμου Πάργας...

Σε έρευνα αγνοούμενου Μεξικανικής υπηκοότητας συμμετείχε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας με πενταμελές ομάδα εθελοντών. Μετά από αναφορά για εξαφάνιση αλλοδαπού ο οποίος είχε βρεθεί στο σημείο με μηχανικό προκειμένου να προχωρήσει στην αγορά αγροτεμαχίου και για κάποιο λόγο ξαφνικά χάθηκαν τα ίχνη του.. Η ΛΕΚ ενημερώθηκε από την αστυνομία για να συμμετάσχει στις έρευνες..

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών και την συνεχή εκπαίδευση των εθελοντών μελών της , διοργανώνει την ετήσια διασωστική άσκηση ετοιμότητας “ ΕΛΠΙΣ 2018”. Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαίου 2018 και ώρα 09.00 π.μ., στον ευρύτερο χώρο της Λίμνης Ζηρού και θα περιλαμβάνει έρευνα και διάσωση στον ορεινό όγκο πλησίον της λίμνης.. Η άσκηση είναι υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού..

Υποβρύχιος καθαρισμός λιμανιού Πρέβεζας από την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας στα πλαίσια της Πανελλήνιας εκστρατείας "Let's do it Greece", από τον χώρο του παλαιού στρατοπέδου Σολωμού μέχρι την προβλήτα εμπρός από τα δικαστήρια.. Υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου..Με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Πρέβεζας και του Λιμεναρχείου Πρέβεζας..

Τηρώντας την παράδοση η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας συμμετείχε με μέλη της στην περιφορά του επιτάφιου στο κοιμητήριο Πρέβεζας , στην προσπάθεια της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως & Πρεβέζης για την αναβίωση εθίμου που προυπήρχε στην Πρέβεζα από τα παλαιά χρόνια., παρουσία ιερέων και πλήθους πιστών. Είναι  ιδιαίτερη ευλογία για την ΛΕΚ η συμμετοχή της στην περιφορά του Επιταφίου, κατόπιν της προσκλήσεως της Ιεράς Μητροπόλης . 
 

1 / 3

Please reload

Επικοινωνία

Λεωφ. Ιωαννίνων 210,

Όπισθεν Μουσικού Σχολείου
Πρέβεζα, Ήπειρος 48 100

Τηλ: 6986711044

email:

ΛΕΚ: commandoprevezas@yahoo.gr

Γραμματεία: rescuecommando@hotmail.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρεωτική αναγραφή της πηγής αλλιώς θα έχει τις προβλεπόμενες κυρώσεις

© 1997-2020  Hellenic Rescuecommando of Preveza -All Rights Reserved