Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών και την συνεχή εκπαίδευση των εθελοντών μελών της , διοργανώνει την ετήσια διασωστική άσκηση ετοιμότητας “ ΕΛΠΙΣ 2018”. Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαίου 2018 και ώρα 09.00 π.μ., στον ευρύτερο χώρο της Λίμνης Ζηρού και θα περιλαμβάνει έρευνα και διάσωση στον ορεινό όγκο πλησίον της λίμνης.. Η άσκηση είναι υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού..

 

Περιγραφή Σεναρίου:

... Ένας περιηγητής στην προσπάθεια του να εξερευνήσει των ορεινό όγκο στην λίμνη Ζηρού , από λάθος χειρισμό γλιστρά και πέφτει με συνέπεια τον τραυματισμό του στο δεξί του πόδι και την σπονδυλική στήλη. Ενημερώνει μέσω τηλεφώνου , για το συμβάν χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει το σημείο πτώσης του και την ακριβής περιοχή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι: “σε ένα δύσκολο μονοπάτι έχασε την ισορροπία του από μία πέτρα και έπεσε ή σε μικρή χαράδρα ή σε μεγάλη πλαγιά, χωρίς να προσδιορίζετε το ακριβές σημείο”.

Λόγω της δυσκολίας του εδάφους καλείτε η Διασωστική Ομάδα (ΕΔΟΠΑ) της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας να συνδράμει στις έρευνες και στην μεταφορά του τραυματία στο πλησιέστερο Κέντρο Βοήθειας. Άμεσα πραγματοποιείτε η κινητοποίηση της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ για την αντιμετώπιση του συμβάντος. Ο πρόεδρος της ΛΕΚ και επικεφαλής της ΕΔΟΠΑ καλεί τον ομαδάρχη της Ομάδας Ορεινής Διάσωσης (ΟΟΔ) και τον υπεύθυνο Υλικών και άμεσα γίνετε πλήρη ενημέρωση για το συμβάν. Αποφασίζετε η συμμετοχή 10 μελής τμήματος της ΟΟΔ/ΕΔΟΠΑ και τα μέλη της παίρνουν από τα γραφεία της ΛΕΚ τον απαραίτητο διασωστικό εξοπλισμό, και αναχωρούν για το σημείο. Η μετάβαση στο σημείο πραγματοποιείτε με μεταφορά προσωπικού και υλικών με οχήματα της ΛΕΚ.

Με την άφιξη στο τόπο του συμβάντος ο επικεφαλής σε συνεργασία με τον ομαδάρχη Ο.Ο.Δ. συλλέγουν νεότερες πληροφορίες και καθορίζουν καθορίζουν τον τρόπο ανάπτυξης της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ ως εξής:

Η ομάδα θα ακολουθήσει το δρομολόγιο του αγνοούμενου και θα ερευνήσει κάθε πιθανό επικίνδυνο σημείο. Οι πληροφορίες που αναφέρουν πιθανό σημείο πτώσης μια χαράδρα κοντά στην κορυφή θα είναι και το πρώτο σημείο που θα γίνει προσπάθεια έρευνας με μέλη της ΕΔΟΠΑ με την μέθοδο της καταρρίχησης μέσα στην χαράδρα για να ερευνηθεί το σημείο, ενώ η υπόλοιπη ομάδα θα συνεχίζει τις έρευνες στον ευρύτερο ορεινό όγκο της λίμνης Ζηρού. Σε περίπτωση εντοπισμού θα γίνουν ενέργειες τόσο από την Ομάδα επέμβασης όσο και από την Ομάδα Υποστήριξης για την προσέγγιση , ανέλκυση και μεταφορά του τραυματία με φορείο, ώστε να μεταφερθεί από τις αρμόδιες αρχές στο Κέντρο Βοήθειας......

Επικοινωνία

Λεωφ. Ιωαννίνων 210,

Όπισθεν Μουσικού Σχολείου
Πρέβεζα, Ήπειρος 48 100

Τηλ: 6986711044

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρεωτική αναγραφή της πηγής αλλιώς θα έχει τις προβλεπόμενες κυρώσεις

© 1997-2020  Hellenic Rescuecommando of Preveza -All Rights Reserved