Σχολείο διάσωσης - εκπαίδευση σε κτήριο

Συνεχίζοντας την εκπαίδευση στα πλαίσια του Σχολείου Διάσωσης για τα μέλη της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ πραγματοποιήθηκε στο παλαιό διοικητήριο του κάστρου του Αγίου Ανδρέα, εκπαίδευση με αντικείμενο:

"Απεγκλωβισμός τραυματία από κτήριο- χρήση κλιμακας – κεκλιμένης - ραπέλ σε κτήριο"

Η εκπαίδευση επικεντρώθηκε στις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν σε περίπτωση καταστροφής σε ένα κτήριο  από τους διασώστες ώστε να απεγκλωβίσουν τυχόν τραυματίες από αυτό , όταν και εφόσον η είσοδος στο κτήριο έχει κατέστει επικίνδυνη και ο μόνος τρόπος είναι από παράθυρο ενός ορόφου. Χρησιμοποιήθηκε κλίμακα τόσο για την είσοδο των διασωστών στο χώρο όσο και τον απεγκλωβισμό τραυματία με φορείο. Τονίστηκαν οι συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν  από τις ομάδες στο πεδίο καταστροφής, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι κάθε διασώστη κατά την επιχείρηση απεγκλωβισμού του τραυματία με φορείο, με ανάλυση της επιχείρησης με το απαιτούμενο αριθμό διασωστών , αλλά και με τον ελάχιστο λόγω ανάγκης που θα μπορεί να πραγματοποιηθεί ο απεγκλωβισμός.

Χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος καταρρίχησης  ραπέλ για την απομάκρυνση των διασωστών από το επικίνδυνο κτήριο, σε περίπτωση που η κατάσταση απαιτεί γρήγορη και άμεση απομάκρυνση από ένα κτήριο που έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή και οι συνθήκες κάνουν την παραμονή του σε αυτό πολύ επικίνδυνη. 

Τονίστηκε και έγινε επίδειξη από έμπειρα στελέχη της ΛΕΚ η χρήση  κεκλιμένης για μεταφορά του τραυματία σε φορείο., ως ένας τρόπος απομάκρυνσης τραυματία από κτήριο σε περίπτωση που η χρήση οποιαδήποτε άλλου τρόπου απεγκλωβισμού είναι απαγορευτική και επικίνδυνη.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν τα μέλη  του μετέχουν στο σχολείο διάσωσης , καθώς και στελέχη της ΕΕΕΔ Δήμου Πάργας , τα οποία σε μια συνεργασία με την ΛΕΚ παρακολουθούν το Σχολέιο Διάσωσης. 

foreio8.jpg
foreio6.jpg
foreio3.jpg
foreio7.jpg
foreio.jpg
foreio10.jpg
κτηριο-ραπελ.jpg
foreio5.jpg
foreio4.jpg
foreio9.jpg
κεκλιμένη (2)-1.jpg
κεκλιμενη (5)-1.jpg
κεκλιμενη (1)-1.jpg
κεκλιμενη (3)-1.jpg

Επικοινωνία

Λεωφ. Ιωαννίνων 210,

Όπισθεν Μουσικού Σχολείου
Πρέβεζα, Ήπειρος 48 100

Τηλ: 6986711044

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρεωτική αναγραφή της πηγής αλλιώς θα έχει τις προβλεπόμενες κυρώσεις

© 1997-2020  Hellenic Rescuecommando of Preveza -All Rights Reserved