Επιχειρήσεις

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας  με την Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών  συνδράμει τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας όταν οι συνθήκες το απαιτούν σε επιχειρήσεις και συμβάντα πυρκαγιών, έρευνας και διάσωσης ατόμων , θαλάσσιας έρευνας . Η ΛΕΚ επιχειρεί κατόπιν ενημέρωσης από τις κρατικές αρχές για να συνδράμει με τις δυνάμεις της.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενης γυναίκας συμμετείχε η Διασωστική Ομάδα της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν Πρέβεζας. Συγκεκριμένα την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 ενημερώθηκε η ΛΕΚ από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ότι υπάρχει αγνοουμένη γυναίκα 63 ετών στην Βόνιτσα, όπου ανεβρέθηκαν τα ρούχα της σε βράχια της θαλάσσιας περιοχής πλησίον του λιμανιού, και ζητήθηκε η συνδρομή  της με ομάδα δυτών αλλά και ομάδα επιφανείας για έρευνα στην ξηρά και την γύρω περιοχή. 

Μετά από αίτημα του Δημάρχου Πρέβεζας κου Νικόλαου Γεωργάκου και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πρέβεζας η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων  Ν. Πρέβεζας συμμετείχε στην απολύμανση  στο Δήμο Πρέβεζας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Απριλίου 2020. Η ΛΕΚ συμμετείχε με το Πυροσβεστικό όχημα που διαθέτει και τρία μέλη της και ακολούθησε το πρόγραμμα του Δήμου και απολύμανε τις περιοχές που υποδείχθηκαν από τους υπεύθυνους

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της ΛΕΚ από την Πολιτική Προστασία Ηπείρου (03:18) μετά το σεισμό 5,6R που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Φαναρίου (02:50), που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή .Στο σημείο μετέβει πενταμελές ομάδα με δύο οχήματα και αμέσως μετά από εντολή του κου Μαυρογιώργου Δημήτριου τέθηκε στην διάθεση του Δημάρχου Πάργας κου Ζαχαριά Νικόλαου και ξεκίνησε η περιπολία στα χωριά για πιθανές ζημιές και παροχή βοήθειας . 

Σε συνδρομή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας , συμμετείχε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας , με την Ομάδα Δασοπυρόσβεσης Δασοπροστασίας το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019. Συγκεκριμένα ζητήθηκε η συνδρομή της ΛΕΚ με τα οχήματα της ΛΕΚ 1 και ΛΕΚ 2 σε πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αρχαία Νικόπολη (Κατσανέικα). Η ΛΕΚ συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς με τα πυροσβεστικά της και 7 εθελοντές μέλη της  ,ακολουθώντας τις υποδείξεις του διοικητή της Π.Υ. Πρέβεζας...

Σε συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας , συμμετείχε η Ομάδα Δασοπροστασίας Δασοπυρόσβεσης της  Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας , έπειτα από αίτημα της υπηρεσίας. Συγκεκριμένα , λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το πρωί  της Παρασκευής 30 Αυγούστου 2019 σε αποθήκη με ανακυκλώσιμα υλικά στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας, απαιτήθηκαν πολλές δυνάμεις από όλες τις όμορες πυροσβεστικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της.

Σε συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας σε κατάσβεση πυρκαγιάς συμμετείχε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας με την Ομάδα Δασοπροστασίας Δασοπυρόσβεσης. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 και ώρα 16:00 ζητήθηκε η συνδρομή της ΛΕΚ σε πυρκαγιά στο Λούρο Πρεβέζης. Εξαιτίας του εδάφους και του ότι η πυρκαγιά βρίσκονταν πλησίον των Δημοτικών Σφαγείων Λούρου αλλά και σε περιοχή με ελαιόδεντρα ζητήθηκε η συνδρομή με το πυροσβεστικό όχημα 4Χ4 (ΛΕΚ 1) της ΛΕΚ.

Το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας κλήθηκε να συνδράμει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας , στον απεγκλωβισμό ενός ζώου (Κατσίκι) από πηγάδι στην περιοχή της Πρέβεζας, Συγκεκριμένα , κατά την διάρκεια της υπηρεσίας που εκτελούσαν μέλη της ΛΕΚ για την προστασία από πυρκαγιές ενημερώθηκαν από τον διοικητή της Π.Υ. Πρέβεζας κο Αθανάσιο Μικρούλη , όπως μεταβούν σε σημείο κοντά στις αποθήκες του Δήμου Πρέβεζας για να συνδράμουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας  σε απεγκλωβισμό ζώου από πτώση σε πηγάδι.

Σε έρευνες για την ανεύρεση οστών στην περιοχή της Β.Ι.Π.Ε. Πρέβεζας, κατόπιν αιτήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, συμμετείχε η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας με την Ειδκή Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών  , κατά τις ημερομηνίες 18,20 και 21 Οκτωβρίου 2018. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε κανάλι νερού , τόσο μέσα στο νερό όσο και κατά την διάρκεια ενεργειών της αστυνομίας ....  

Στις έρευνες αγνοούμενου 48χρονου από το Τρίκαστρο Πρέβεζας συμμετείχε η ΛΕΚ  την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2018 μετά από αίτημα της αστυνομίας.Η ΛΕΚ συμμετείχε αρχικά με μία ομάδα  τεσσάρων μελών και ένα όχημα, ενώ  στην έρευνα χρησιμοποιήθηκε και drone  μέλους της Λέσχης, το οποίο παραχωρείτε στην ΛΕΚ σε περιπτώσεις που κρίνετε αναγκαία η χρήση του , προς υποβοήθηση των αρχών.

1 / 7

Please reload

Επικοινωνία

Λεωφ. Ιωαννίνων 210,

Όπισθεν Μουσικού Σχολείου
Πρέβεζα, Ήπειρος 48 100

Τηλ: 6986711044

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρεωτική αναγραφή της πηγής αλλιώς θα έχει τις προβλεπόμενες κυρώσεις

© 1997-2020  Hellenic Rescuecommando of Preveza -All Rights Reserved