Ασκήσεις

Κατά την ολοκλήρωση της εκπαιδεύσεως των  μελών της Ε.Δ.Ο.Π.Α πραγματοποιούνται ασκήσεις ετοιμότητας  με πιθανά σενάρια αντιμετώπισης ατυχημάτων ή καταστροφής δια μέσου των οποίων εξάγονται συμπεράσματα για την πληρέστερη και αρτιότερη προετοιμασία της ομάδας. Είθεστε δε τις περισσότερες φορές να γίνονται κοινές ασκήσεις , στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας  με την Πυροσβεστική Υπηρεσία , ΕΜΑΚ , ΕΚΑΒ και Λιμενικό Σώμα για την καλύτερη συνεργασία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Σκοπός όλων αυτών των δραστηριοτήτων είναι η δημιουργία κοινού πνεύματος και κοινής λειτουργίας των μελών της ομάδας...

Εκπαιδευτική άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο από την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας.,Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, μετά από εκδήλωση σεισμικής δόνησης , υπήρχαν ζημιές σε κτήρια και επιχειρήσεις στην Πρέβεζας.Συγκεκριμένα στην βιομηχανική περιοχή της Πρέβεζας   υπήρχαν 2 εγκλωβισμένοι οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στο ισόγειο του εργοστασίου το οποίο είχε καταρρεύσει....

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ», στο χώρο των εγκαταλειμμένων εγκαταστάσεων βιομηχανίας παραγωγής άλατος-μπαχαρικών στη Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας.Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης  των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη συμμετοχή της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας και άλλων Υπηρεσιών  και σκοπό είχε τη δοκιμασία του υφιστάμενου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών και την συνεχή εκπαίδευση των εθελοντών μελών της , πραγματοποίησε την ετήσια διασωστική άσκηση ετοιμότητας “ ΕΛΠΙΣ 2018”. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 12 Μαίου 2018 και ώρα 09.00 π.μ., στον ευρύτερο χώρο της Λίμνης Ζηρού και διάρκεσε 3 ώρες   και  περιελάμβανε  έρευνα και διάσωση στον ορεινό όγκο πλησίον της λίμνης.. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με  την αιγίδα του Γραφείου  Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού..

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης στις 9:55 εκδηλώθηκε ισχυρός σεισμός περίπου 6R, βορειοανατολικά της πόλης της Πρέβεζας στην θαλάσσια περιοχή του Αμβρακικού κόλπου σε μικρό εστιακό βάθος. Από το σεισμό προκλήθηκε μερική κατάρρευση στο κτήριο 1 του συγκροτήματος Α1 της Α.Ε.Ν.  Ηπείρου όπου υπήρχε εγκλωβισμένο άτομο στον 1ο όροφο ενώ προκλήθηκε πυρκαγιά στο λεβητοστάσιο που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου του συγκροτήματος Α5. Η Π.Υ. Ενήργησε άμεσα και στις 10:00 αναχώρησαν..

Άσκηση ετοιμότητας έρευνας και διάσωσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στα πλαίσια ετοιμότητας και εκπαίδευσης των μελών της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας. Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης νεαρός άνδρας έπεσε σε τρύπα - βάραθρο σε ορεινή περιοχή ανατολικά της Βαλανιδούσας Πρέβεζας. 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της ΕΔΟΠΑ της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας  στην άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας με την κωδική ονομασία "Σεισιχθών 2017" που πραγματοποιήθηκε  σε κτήριο  στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα στις τη Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας.

 

Στην άσκηση Εκκένωσης του Νοσοκομείου Πρέβεζας μετά από καταστροφικό σεισμό , συμμετείχε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας, την Πολιτική Προστασία , το ΕΚΑΒ και τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Πρέβεζας..

Στην προσπάθεια συνεχής εκπαίδευσης και στα πλαίσια του εκπαιδευτικού τριμήνου η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας πραγματοποίησε Διασωστική άσκηση έρευνας- διάσωσης με την κωδική ονομασία ¨ΕΛΠΙΣ" την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 στην ευρύτερη ορεινή περιοχή του Λούρου. Σύμφωνα με το σενάριο η άσκηση περιελάμβανε έρευνα και διάσωση στον ορεινό όγκο βόρεια του Λούρου για την ανεύρεση 2 αγνοούμενων . Η άσκηση πραγματοποιήθηκε από εθελοντές μέλη της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας οι οποίοι στελεχώνουν την Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών με χρονική διάρκεια 8 ωρών..

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της ΕΔΟΠΑ της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας  στην άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας με την κωδική ονομασία "Σεισιχθών 2016" που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των Λουτρών  του Δήμου Πρέβεζας στην Κυανή Ακτή,  τη Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας.
 

 Άσκηση Έρευνας - Διάσωσης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στα πλαίσια του Σχολείου Διάσωσης από παλιά και νέα μέλη της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας στην προσπάθεια εκπαίδευσης νέων εθελοντών για την στελέχωση της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ...

1 / 3

Please reload

Επικοινωνία

Λεωφ. Ιωαννίνων 210,

Όπισθεν Μουσικού Σχολείου
Πρέβεζα, Ήπειρος 48 100

Τηλ: 6986711044

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρεωτική αναγραφή της πηγής αλλιώς θα έχει τις προβλεπόμενες κυρώσεις

© 1997-2020  Hellenic Rescuecommando of Preveza -All Rights Reserved